Tartan 2025

Welkom bij de tweede Tartan Classic!

Het is zover: met trots kunnen wij de tweede editie van de Tartan Classic aankondigen! We reizen weer met een enthousiaste groep liefhebbers van klassieke auto’s naar Schotland, en wel van:

                woensdag 18 juni t/m zondag 22 juni 2025! 

De inschrijving is geopend voor belangstellenden, totdat het maximum aantal van 65 equipes is bereikt.

De Tartan Classic wordt georganiseerd met de fijnzinnigheid en aandacht voor details die u van ons als SLS organisatie gewend bent. Uiteraard zal deze rally vooral een Schots karakter hebben, waarbij we deze keer wat zuidelijker en westelijker blijven. We reizen om te beginnen weer -gezellig- met de ferry naar Newcastle; u maakt tijdens de borrel en het diner kennis met de overige equipes. U krijgt deze eerste avond tevens een uitgebreide toelichting op de routeboeken en navigatiesystemen.

De route voert na aankomst in Newcastle naar de etappeplaatsen Peebles, Pitlochry en tenslotte Edinburgh. De (prachtige) hotel locaties zijn vastgelegd. De route zelf slingert door het typische Schotse landschap, langs kastelen en landhuizen, golfbanen en whisky-distilleries, en we hebben weer hele mooie plekjes gevonden om puur van het rijden met de rallyauto’s te genieten. We doen tests en unieke en beroemde Hillclimbs, alles geheel in de sfeer van het -klassieke- autorijden. Onderweg stoppen we op bijzondere locaties: wat denkt u van koffie in een textiel molen uit 1820, een whisky-proeverij en slapen in een hotel dat eens een kasteel was? We zijn druk bezig met de definitieve invulling van het programma en we zorgen ervoor dat in het tijdschema voldoende ruimte is voor gezelligheid en onderling contact.

De route wordt uitgezet door onze uitzetters onder leiding van Bart den Hartog, in samenwerking met de bekende Schotse rallyequipe Graham Watson en John Albiston. U zult verrast worden door het gebruik van Engelse navigatiesystemen, die niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar ook met regelmaat zullen verrassen. Opletten en genieten, daar gaat het om in de Tartan Classic. En om u (opnieuw?) voor te bereiden op het werken met deze systemen organiseren wij in het voor jaar van 2025 een instructiedag in combinatie met een oefenrit.

Last but not least: eventuele technische problemen met de auto onderweg worden met behulp van het vernuft en aandacht van BAS Autoservice uit Lichtenvoorde zoveel mogelijk opgelost…

Wij hebben er weer zin in, gaat u met ons mee?

Cees, Bart, Peter en Yolanda

Lees hier de deelnamevoorwaarden en schrijf u in!